Tudtad?

Hoppá: a kutatók eldöntötték, hogy a szalonna mégsem egészségtelen...

A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy "szalonna". Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.

Nem kell a szalonnát betenni két szelet szalonna közé, és úgy enni, és akkor nem lesz semmi gond

A szalonna valóban egy sokoldalú és ízletes hús, ami évszázadok óta az emberi étrend része.

A szalonna jellegzetes ízét a sózás és a füstölés mellett a sütés során keletkező kémiai reakciók adják, amelyek során a zsírsavak lebomlanak, és olyan vegyületekké alakulnak, mint a furánok, aldehidek és ketonok. Ezek a vegyületek adják a szalonnának édes, diós, füves és vajas ízjegyeit.

Most egy kutatás kimutatta, hogy a bacont abszolút nem kellene mellőznünk az étrendünkből.

Azonban a bacon jó választás is, mivel fehérjében és B-vitaminokban gazdag, és bizonyos mennyiségben a húsok közül is fontos tápanyagforrás lehet. A kulcs a mértékletességben rejlik. A szalonna élvezete nem jelent automatikusan egészségügyi kockázatot, ha az ember tudatosan és mértékkel fogyaszthatod.

Ha ez nem lenne elég, egy kutatás bebizonyította, hogy ez a hús még annál jobb hatással van ránk, mint azt elsőre gondoltuk. Az televízió számolt be róla, hogy a bacon illata fokozza a szaglásunkat, az éberségünket, a memóriánkat és a látottak gyorsabb feldolgozásának képességét. A sistergő csíkos finomságok illata szerotonin- és dopaminlöketet is biztosít, ami jó hangulatba hoz minket.

Hugo Alexandre Ferreira professzor, a Lisszaboni Egyetem munkatársa vállalta be azt, hogy minden tanulmányt összeszed a szalonnával kapcsolatban, ami csak létezik.

A kutatás azt is megállapította, hogy a szalonna segítheti az agy és a bélrendszer közötti kommunikációt, potenciálisan fokozva az emésztést és a szervezet immunválaszait. 




Ezek az olcsó otthoni fűszerek csökkentik az Alzheimer-kór kockázatát, használj belőlük minél többet

Remélhetőleg a konyhád szekrényében nálad is ott vannak ezek a fűszerek. Ezek serkentik az agy működését, ezzel csökkentve az Alzheimer-kór kockázatát!

Itthon is könnyen be lehet őket szerezni, és finomak lesznek tőlük az ételek

Az Alzheimer-kór egy progresszív neurodegeneratív betegség, amely az agysejtek pusztulásával és az agyi funkciók fokozatos elvesztésével jár. A pontos okai még mindig nem teljesen ismertek, de a kutatók számos tényezőt azonosítottak, amelyek hozzájárulhatnak a kialakulásához, beleértve az életkort, a genetikát, az életmódot és a környezeti tényezőket.

A megelőzés tekintetében a kutatások azt mutatják, hogy bizonyos életmódbeli változtatásokkal csökkenthető az Alzheimer-kór kockázata. Ilyen változtatások lehetnek a magas vérnyomás kezelése, a rendszeres fizikai aktivitás, az egészséges táplálkozás, a kognitív tréning, és a szociális kapcsolatok ápolása. Ezek az intézkedések nemcsak az Alzheimer-kór, hanem más típusú demenciák kockázatát is csökkenthetik.

Azonban most mutatunk néhány fűszert, amik jótékony hatással vannak az agy működésére.

Az egyik ilyen a gyömbér, ami nem csak az emésztőrendszer egészségére jó. Több száz fitokemikáliát tartalmaz, amelyek mind védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen, ami gyorsítja az öregedési folyamatot.

 A kurkuma tápanyagban gazdag fűszer, amiből nem szabad túl sokat használni, de az a kevés is nagyon jótékony, és az ételek ízét is feldobja. Elsődleges vegyülete, a kurkumin neuroprotektív tulajdonságokkal büszkélkedhet. Ez javítja a memóriát, és segít a koncentrációban.

A fahéjnak még az illata is csodás, hát még az íze. A fűszer gazdag antioxidánsokban, amelyek megakadályozzák az Alzheimer-kórhoz és a Parkinson-kórhoz kapcsolódó fehérjék felhalmozódását az agyban.

Van egy fűszer, ami minden konyhában megtalálható, és ez nem más, mint a fekete bors. Sokan nem tudják, de ez szintén kiválóan hat az agy egészségére. Az agyba vezető kémiai útvonalak serkentésével a kognitív funkciókat és a memóriát is fokozza. Érdemes frissen őrölt formájában használni, mivel így az íze is jobb. 


Kérlek kövess minket...
Kérlek kövess minket...

Kapcsolatfelvétel

Látogass meg...
2200 Monor Bocskai utca 2. 
(Piac tér mellett)

Hívj bennünket...  

+36-30/549-5704

E-mail: 

sanyihus.monor@gmail.com



Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el