Tudtad?

Hoppá: a kutatók eldöntötték, hogy a szalonna mégsem egészségtelen...
A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy "szalonna". Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.
Nem kell a szalonnát betenni két szelet szalonna közé, és úgy enni, és akkor nem lesz semmi gond
A szalonna valóban egy sokoldalú és ízletes hús, ami évszázadok óta az emberi étrend része.
A szalonna jellegzetes ízét a sózás és a füstölés mellett a sütés során keletkező kémiai reakciók adják, amelyek során a zsírsavak lebomlanak, és olyan vegyületekké alakulnak, mint a furánok, aldehidek és ketonok. Ezek a vegyületek adják a szalonnának édes, diós, füves és vajas ízjegyeit.
Most egy kutatás kimutatta, hogy a bacont abszolút nem kellene mellőznünk az étrendünkből.
Azonban a bacon jó választás is, mivel fehérjében és B-vitaminokban gazdag, és bizonyos mennyiségben a húsok közül is fontos tápanyagforrás lehet. A kulcs a mértékletességben rejlik. A szalonna élvezete nem jelent automatikusan egészségügyi kockázatot, ha az ember tudatosan és mértékkel fogyaszthatod.
Ha ez nem lenne elég, egy kutatás bebizonyította, hogy ez a hús még annál jobb hatással van ránk, mint azt elsőre gondoltuk. Az televízió számolt be róla, hogy a bacon illata fokozza a szaglásunkat, az éberségünket, a memóriánkat és a látottak gyorsabb feldolgozásának képességét. A sistergő csíkos finomságok illata szerotonin- és dopaminlöketet is biztosít, ami jó hangulatba hoz minket.
Hugo Alexandre Ferreira professzor, a Lisszaboni Egyetem munkatársa vállalta be azt, hogy minden tanulmányt összeszed a szalonnával kapcsolatban, ami csak létezik.
A kutatás azt is megállapította, hogy a szalonna segítheti az agy és a bélrendszer közötti kommunikációt, potenciálisan fokozva az emésztést és a szervezet immunválaszait.

Ezek az olcsó otthoni fűszerek csökkentik az Alzheimer-kór kockázatát, használj belőlük minél többet
Remélhetőleg a konyhád szekrényében nálad is ott vannak ezek a fűszerek. Ezek serkentik az agy működését, ezzel csökkentve az Alzheimer-kór kockázatát!
Itthon is könnyen be lehet őket szerezni, és finomak lesznek tőlük az ételek
Az Alzheimer-kór egy progresszív neurodegeneratív betegség, amely az agysejtek pusztulásával és az agyi funkciók fokozatos elvesztésével jár. A pontos okai még mindig nem teljesen ismertek, de a kutatók számos tényezőt azonosítottak, amelyek hozzájárulhatnak a kialakulásához, beleértve az életkort, a genetikát, az életmódot és a környezeti tényezőket.
A megelőzés tekintetében a kutatások azt mutatják, hogy bizonyos életmódbeli változtatásokkal csökkenthető az Alzheimer-kór kockázata. Ilyen változtatások lehetnek a magas vérnyomás kezelése, a rendszeres fizikai aktivitás, az egészséges táplálkozás, a kognitív tréning, és a szociális kapcsolatok ápolása. Ezek az intézkedések nemcsak az Alzheimer-kór, hanem más típusú demenciák kockázatát is csökkenthetik.
Azonban most mutatunk néhány fűszert, amik jótékony hatással vannak az agy működésére.
Az egyik ilyen a gyömbér, ami nem csak az emésztőrendszer egészségére jó. Több száz fitokemikáliát tartalmaz, amelyek mind védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen, ami gyorsítja az öregedési folyamatot.
A kurkuma tápanyagban gazdag fűszer, amiből nem szabad túl sokat használni, de az a kevés is nagyon jótékony, és az ételek ízét is feldobja. Elsődleges vegyülete, a kurkumin neuroprotektív tulajdonságokkal büszkélkedhet. Ez javítja a memóriát, és segít a koncentrációban.
A fahéjnak még az illata is csodás, hát még az íze. A fűszer gazdag antioxidánsokban, amelyek megakadályozzák az Alzheimer-kórhoz és a Parkinson-kórhoz kapcsolódó fehérjék felhalmozódását az agyban.
Van egy fűszer, ami minden konyhában megtalálható, és ez nem más, mint a fekete bors. Sokan nem tudják, de ez szintén kiválóan hat az agy egészségére. Az agyba vezető kémiai útvonalak serkentésével a kognitív funkciókat és a memóriát is fokozza. Érdemes frissen őrölt formájában használni, mivel így az íze is jobb.